Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son açıklamalarıyla taşkınların etkilerini azaltmaya yönelik yapılan çalışmalara vurgu yaptı. Her yıl taşkın koruma tesislerinin inşa edildiğini ve bu yapıların etkisini yerinde incelediklerini belirten Yumaklı, son 22 yılda 5,679 taşkın koruma tesisi yapıldığını ve bu yıl da 314 tesis daha inşa edileceğini ifade etti. Özellikle Bartın'ın sel ve baskınlarla anılmasını istemediklerini vurgulayan Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde benzer taşkın ve sel potansiyeline sahip diğer illerde de benzer çalışmaların yürütüldüğünü ve bu amaçla ciddi bütçeler ayrıldığını belirtti.

İsveç'in NATO üyesi olacağı tarih resmen belli oldu! İsveç'in NATO üyesi olacağı tarih resmen belli oldu!

Tarım arazilerinin etkin kullanımının önemine de değinen Yumaklı, gıda arz ve güvenliğinin sağlanmasının birinci öncelik olduğunu belirtti. Üretimin başlaması için tohumun kritik bir rol oynadığını vurgulayan Bakan Yumaklı, Türkiye'nin tohumculuk sektöründe dünya genelinde önemli bir konumda olduğunu ifade etti. Yerli tohum üretiminin artırılmasının önemine vurgu yapan Yumaklı, sertifikalı tohumların tarımsal üretimi güvence altına aldığını ve bu konuda Türkiye'nin önemli bir başarıya sahip olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı ayrıca, ekilmeyen arazilerin kullanımını artırmak için tohum dağıtım programlarının yapıldığını ve bu kapsamda Bartın'da 10 kadın çiftçiye destek sağlandığını açıkladı. Türkiye'nin biyoçeşitlilik açısından zengin bir ülke olduğunu belirten Yumaklı, Bartın'da yeni bitki türlerinin kaydedilmesinin ve biyoçeşitliliğin korunmasının önemine değindi. Bu kapsamda Bartın'da doğa koruma ve milli parklar çalışmalarıyla 'Püsürotu' ve 'Boylu Altınasa' bitkilerinin tespit edilerek biyoçeşitlilik listesine dahil edildiğini açıkladı. Bu gelişmenin, biyoçeşitlilik zenginliğinin korunması açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.