Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Erdal Kızıl, eski eşi ve kızını öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatı Halil Timurhan Gür duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanık Erdal Kızıl, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Cumhuriyet savcısı, sanık ile maktul Ayşe İşlek'in 27 yıl evli kaldıktan sonra boşandıklarını ve üç çocuklarının bulunduğunu belirtti. Kızıl'ın, D.K. ile evlendikten birkaç ay sonra ayrılma kararı aldığını, ancak eski eşi İşlek ile ara ara tartıştıklarını ve barışıp imam nikahıyla yaşamaya başladıklarını ifade etti. Sanığın olay günü vestiyerdeki bıçağı alarak eski eşini 14, kızını ise iki yerinden bıçakladığı ve suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtildi.

Mütalaada, sanık Erdal Kızıl'ın "alt soydan akrabayı ve boşandığı eşi kasten öldürmek" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Sanık Kızıl, savunmasında "Çok pişmanım, cezaevinde her gün hastayım, takdir mahkemenindir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Erdal Kızıl'ı eski eşi Ayşe İşlek ile kızı Tuba Kızıl'a karşı işlediği suçlardan dolayı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve hükmen tutukluluk halinin devamına karar verdi.