Renault'dan Mayıs ayına özel 165 bin liralık indirim kampanyası! İşte Clio ve Megane fiyatıarı... Renault'dan Mayıs ayına özel 165 bin liralık indirim kampanyası! İşte Clio ve Megane fiyatıarı...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda sektöründeki fahiş fiyat uygulamalarına karşı kararlı bir mücadele verdiklerini belirtti. Antalya'da basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda Bakan Yumaklı, sektörde yaşanan fiyat dalgalanmalarına karşı alınan tedbirleri ve yeni destekleme modellerini değerlendirdi.

Bakan Yumaklı, gıda sektöründe fiyat artışlarına karşı yapılan denetimleri sıklaştırdıklarını vurgulayarak, "Fahiş fiyat tespit edildiği anda gereken önlemleri alıyoruz. Ticaret Bakanlığı ile iş birliği içinde, maliyetin üzerine makul bir kar eklemenin önemine dikkat çekiyoruz" dedi.

Üreticilere yönelik desteklemelerin artırılacağını belirten Bakan Yumaklı, özellikle genç çiftçilere ve kadınlara ekstra destek sağlanacağını ifade etti. Mevcut işletmelerin kapasitelerinin yükseltilmesini hedeflediklerini dile getiren Bakan, "Yeni destekleme modelleri üzerinde çalışıyoruz. Bu modellerle üreticilere daha fazla destek sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Üretim planlamasıyla ilgili olarak ise Bakan Yumaklı, yasal düzenlemelerin yapıldığını ve Eylül ayından itibaren uygulanmaya başlanacağını açıkladı. Stratejik ürünlerin planlamasıyla başlayacak olan sistem, zamanla genişleyerek yeni ürünleri de içerecek.