Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aşırı yağışların etkili olması nedeniyle Balıkesir için turuncu kodlu, 8 il için ise sarı kodlu uyarılarda bulundu. Bakan Yerlikaya'nın yaptığı açıklamada, vatandaşların sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuz durumlar için dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Yarın için Balıkesir'de beklenen aşırı yağışlar nedeniyle turuncu kodlu uyarının yapılmasının yanı sıra, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa için de sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Halkın bu duruma karşı tedbirli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda Bakan Yerlikaya tarafından uyarı yapıldı.

Vatandaşlardan, olumsuz hava koşullarına karşı duyarlı olmaları ve meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri istendi. Ayrıca, ilgili bölgelerde meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı yetkililerin belirlediği güvenli alanlara sığınmaları önemle hatırlatıldı.