İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dakika gelişmesi olarak "Bayram tatilinin ilk 4 gününde 2453 trafik kazasında 26 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3870 vatandaşımız yaralandı" açıklamasında bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından bayram tatili süresince yaşanan trafik kazalarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Yerlikaya, polis ve jandarma ekiplerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini vurguladı. Tatilin 4'üncü gününde 431 bin 871 aracın denetlendiğini, 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi yapıldığını, 38 bin 425 araca ise farklı maddelerden işlem yapıldığını aktardı.

Bayram tatilinin 4'üncü gününde 615 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Yerlikaya, tatilin ilk 4 gününde ise toplam 2 bin 453 trafik kazası olduğunu, 26 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 870 kişinin yaralandığını belirtti.

KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım."