Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen 'U FEST Gazi Üniversitesi CIVIL Ankara 2024' etkinliğinde gençlerle bir araya geldi.

Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı

Etkinlikte yaptığı konuşmada, teknolojik dönüşümün önemine vurgu yaparak, 5G teknolojisinin önümüzdeki yıllarda ülkede uygulanması için uygun zaman ve piyasa şartlarını gözetmek gerektiğini belirtti.Bu çerçevede, muhtemelen 2026'da 5G'ye geçiş yapılacağını ifade etti. Üniversitelerle yapılan işbirliklerinin ülkenin yenilikçi ve rekabetçi potansiyelini artırdığını vurgulayarak, "Üniversitelerimiz sayesinde dünyadaki birçok yeniliği de takip etme imkanına sahip olduk" açıklamasında bulundu.

Deprem konusuna da değinen Uraloğlu, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremleri ziyaret ederek, yaşadığı deneyimleri paylaştı. Bu deneyimler doğrultusunda, mühendislerin ve mimarların hassasiyetinin deprem risklerini minimize etmede kritik olduğunu vurguladı. Türkiye'nin stratejik konumuna da dikkat çekerek, ülkenin 4 saatlik uçuşla 67 ülkeye erişim imkanı sunduğunu belirtti.

Uraloğlu, ülkenin ulaştırma sektörüne yönelik gelecek vizyonunu da paylaştı. 2071 yılına dönük planlamaların yapıldığını ve büyük ölçekli yatırımların hedeflendiğini ifade etti. Son 22 yılda ulaştırmaya yaklaşık 275 milyar dolarlık yatırım yapıldığını ve demir yolu ağının genişletilmesinin öncelikli hedefler arasında olduğunu belirtti.