Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde mağdur hakları, çocuk hakları ve kadın haklarına yönelik düzenlemelerin yer alacağını açıkladı. Bakan Tunç, Suç Mağdurlarının Desteklenmesine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2020 yılında yürürlüğe girdiğini ve bu kararname çerçevesinde mevzuat ve kurumsal yapı oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca, çocukların ve kadınların mağduriyetinin önlenmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakan Tunç, Adalet Bakanlığı bünyesinde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığının kurulduğunu ve bu daire aracılığıyla suç mağdurlarına bilgilendirme ve destek sağlandığını vurguladı. Ayrıca, çocukların korunması ve çocuklarla ilgili düzenlemelerin özellikle boşanma süreçlerinde mağduriyet yaşanmaması için önem taşıdığını ifade etti.

Taksit sayısına öneri geldi: Tüketici çok daha rahat edecek Taksit sayısına öneri geldi: Tüketici çok daha rahat edecek

Adalet Bakanı, çocuklar için görüşme merkezlerinin oluşturulduğunu ve bu merkezlerin çocukların mağduriyetlerini engellemek amacıyla önemli bir rol oynadığını söyledi. Suça sürüklenen çocuklarla ilgili de çalışmalar yapılacağını belirten Tunç, bu çocukların tekrar suç işlememesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Tunç, özellikle kadın ve çocuk hakları ile ilgili yeni hedeflerin belirlendiğini ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda tüm bakanlıklar arasında koordinasyon sağlandığını belirtti. Kadına karşı işlenen suçların cezalarının artırılmasının yanı sıra önleyici tedbirlerin alınmasının da önem taşıdığını vurguladı.