Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin en uzun soluklu dizilerinden biri olan "Arka Sokaklar"da infaz koruma memuru tiplemesine karşı tepki gösterdi. Bakan Tunç, ceza infaz kurumlarında görev yapan personeli karalayan sahnelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, hukuki incelemelerin yapılacağını açıkladı.

Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kanal D'de yayınlanan "Arka Sokaklar" dizisindeki infaz memuru tiplemesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, "Ceza infaz kurumlarımızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde fedakarca yerine getiren ceza infaz koruma personelimizin itibarının zedelenmesine izin vermeyeceğiz."

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden Açıklama;

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, infaz ve koruma memurlarının temel insan hakları, uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuata uygun şekilde görev yaptığını vurguladı. Açıklamada, söz konusu yayınları kınayan ifadeler yer aldı ve hukuki süreçle ilgili bilgilendirme yapıldı.