Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını vurgulayarak, terörle mücadeleyi tüm boyutlarıyla bir hak ve özgürlük mücadelesi olarak gördüklerini belirtti. Ayrıca, terörün insanlık suçu olduğunu ve Türkiye'nin terörle mücadelede tüm terör örgütlerinin kökünü kurutmak konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Türk devletleri arasındaki işbirliği ve dayanışmanın bölge ve dünya barışına katkı sağlayacağını vurgulayan Tunç, adli yardımlaşmanın terör ve sınır aşan suçlarla mücadelede önemli bir rol oynadığını ve Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun şekilde bu alandaki yükümlülüklerine samimiyetle uyduğunu belirtti.

Adalet Bakanı ayrıca Türk devletleri arasında adli işbirliğini daha da ileri götürmek amacıyla Türk yargı ağını kurmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye'nin terörizmle mücadelesi ve uluslararası adli işbirliği konusundaki yaklaşımını vurguladı ve dünya genelinde daha fazla ülkenin iade taleplerine hassasiyetle ve samimiyetle yaklaşmasını beklediklerini ifade etti.