Bakan Tunç, Muğla/Fethiye, Mersin, Çanakkale, Hatay/Belen, Muğla/Milas, Osmaniye, Kahramanmaraş, İzmir/Urla ve Antalya il/Manavgat ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıklarının soruşturmalar başlattığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yangınlarla ilgili olarak toplamda 7 şüphelinin tespit edildiğini belirtti.

Fethiye'de 1 ve Milas'ta 1 olmak üzere toplamda 2 şüphelinin tutuklandığı, İzmir/Urla'da 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiği, Hatay/Belen'de 2 şüphelinin gözaltına alındığı ve Manavgat'ta ise 1 şüpheli hakkında soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı! Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı!

Ayrıca, yangınların meydana geldiği diğer iller ve ilçelerde şüphelilerin tespiti için çalışmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Bakan Tunç, yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Orman yangınlarına ilişkin soruşturmanın devam ettiği ve yetkililerin konuyu titizlikle incelediği belirtildi.