Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa programı kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin eğitim öğretimdeki fiziki şartları itibarıyla OECD ortalamasının üzerine çıktığını belirtti. Bakan Tekin, bu açıklamalarını bir dizi ziyaret ve açılış etkinlikleri sırasında paylaştı.

'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında 'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında

Bakan Tekin, önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı'yı ziyaret etti. Daha sonra Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Burada öğrencilerin futbol sahası talebini yerine getireceklerini söyledi.

Manisa'da Eğitimde Büyüyen Başarı

Bakan Tekin, Manisa'da 2002 yılından bu yana öğrenci sayısının yüzde 25 arttığını, buna rağmen okul ve öğretmen sayısının ikiye katlandığını belirtti. Bu durumun Manisa'da derslik başına düşen öğrenci sayısını 20'li rakamlara düşürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkiye genelinde eğitim-öğretim istatistikleri açısından bakıldığında, OECD ortalamasının üzerinde bir konumda olduklarını belirtti.

81 İl, 81 Anaokulu Projesi Açılışı

Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen "81 İl, 81 Anaokulu" projesi kapsamında yapılan Şehit Uzman Çavuş Vedat Öz Kızılay Özel Eğitim Anaokulu'nun açılış törenine katıldı. Konuşmasında, bu tür projelerin özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere hizmet ettiğini vurguladı.

Duygusal Anlar ve Şehit Anısına Fidan Dikimi

Açılış sırasında, 2016 yılında Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Vedat Öz'ün anısına bir video gösterildi. Bu sırada şehidin ailesi duygusal anlar yaşadı. Törenin ardından Bakan Tekin ve beraberindekiler, okul bahçesine fidan dikti.

Şehit Ailesine Ziyaret

Açılış töreninin ardından Bakan Tekin, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın ailesini ziyaret etti. Bakan Tekin, şehidin isminin bir okulda yaşatılacağını belirtti ve başsağlığı dileklerini iletti.