Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası rezervleri hakkında önemli bir açıklama yaparak, 26 Mayıs'ta 98.5 milyar dolar olan rezervlerin, 30 Haziran itibarıyla 108.6 milyar dolara yükseldiğini duyurdu. Aynı dönemde net rezervlerin ise 14.2 milyar dolarlık bir iyileşme gösterdiğini belirtti.

Bakan Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu rezerv artışının cesaret verici olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, uluslararası rezerv birikimini sağlama hedeflerinin önemli olduğunu ifade etti. Rezervlerdeki bu hızlı artışın yanı sıra, rasyonel politikaların ve dış kaynak sağlama çalışmalarının da Merkez Bankası rezervlerine katkı sağlayacağını belirtti.

Bakan Şimşek, iyileşmenin sürdürülmesi için gerekli adımların atılmaya devam edeceğini ve ülkeye ek dış kaynak sağlama çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Araç Sahipleri Dikkat! Benzin ve motorine bu gece yine zam var Araç Sahipleri Dikkat! Benzin ve motorine bu gece yine zam var

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi