10 bin lira maaş alan emeklilere maddi destek verilecek! Hesaplara yatmaya başladı 10 bin lira maaş alan emeklilere maddi destek verilecek! Hesaplara yatmaya başladı

Aile Destek Programı kapsamında Türkiye genelinde yürütülen destek ödemeleri bugün itibarıyla başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, programın bir yıl daha süreceğini ve bugüne kadar sağlanan destek tutarının 39,3 milyar lirayı aştığını belirtti.

Göktaş, programdan 3,7 milyon hane tarafından yararlandığını ve hanelere gelir düzeylerine göre 850 ila 1250 lira arasında destek verildiğini açıkladı. Bu destek ödemelerinin, ailelerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olduğunu ve maddi sıkıntı çeken ailelerin rahatlamasını sağladığını vurguladı.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerle ilgili bilgi veren Göktaş, bu ay içerisinde toplamda 4,3 milyar liralık bir ödemenin gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu ödeme miktarının 3,3 milyar lira tutarında aile desteği ve 1 milyar lira tutarında çocuk desteği olarak dağıtılacağını belirtti.

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere maddi yardım sağlamak, sosyal güvencesi olmayan kesimlere destek olmak ve sosyal adaleti sağlamak amacıyla hayata geçirilmiş bir programdır.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi