Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yarın Washington'a olağan IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere yola çıkacaklar.

Yatırımcı turları hız kesmeden sürerken, Türkiye'nin ekonomi yönetimi bir kez daha Amerika Birleşik Devletleri'ne yolculuk yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, başkent Washington'da gerçekleştirilecek olan olağan IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere yarın yola çıkacaklar.

İkili, Washington'daki toplantılar kapsamında birebir görüşmeler gerçekleştirecek ve uluslararası yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları, Orta Vadeli Program'daki hedefler ve reformlar hakkında bilgi verecekler.

Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

Washington temaslarının ardından Bakan Şimşek'in 22 Nisan'da New York'ta ayrı bir yatırımcı toplantısına daha katılması bekleniyor. Burada da uluslararası yatırımcılarla Türkiye'nin ekonomik fırsatları değerlendirilecek ve ülkenin ekonomik potansiyeli hakkında bilgilendirme yapılacak.