Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyüme ve işsizlikle ilgili rakamları değerlendirdi ve "Uygulamaya koyduğumuz politikaların sonuçlarını alıyoruz" dedi.

Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, büyüme ve dengelenme odaklı politikaların cari denge üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti. Ekim ayında cari denge fazlası verildiğini, yıllık açığın ise mayıs ayına göre 9,6 milyar dolar azaldığını ifade etti. Ayrıca, cari dengedeki düşüş ve uluslararası yatırımcı ilgisinin artışıyla rezervlerin tarihi yüksek seviyeye ulaştığını vurguladı.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Şimşek, kırılganlıkları azaltırken yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini belirterek, işsizlik oranının Ekim ayında yüzde 8,5'e gerileyerek son 11 yılın en düşük seviyesine ulaştığını kaydetti. Uyguladıkları politikaların olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini ve program hedeflerinin gerçekleşmeye devam edeceğini ifade etti.