Merkez Bankası , bankacılık sektöründeki sadeleşme adımlarını hayata geçiriyor. Bu adımların, daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi için önemli bir rol oynadığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL'ye geçişi özendirmek" açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Merkez Bankası tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan kararları değerlendirdi. Sadeleşme adımlarının, Türk lirasının (TL) bankacılık sektöründeki payını artırmayı hedeflediğini vurguladı. Bu adımların, ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıklarını içerdiğine dikkat çekti.

Yapılan düzenlemelerle, firmaların krediye erişimi kolaylaşacak. Özellikle bankalarca kullandırılan krediler için menkul kıymet tesis edilmesi uygulaması yüzde 30 oranında azaltılarak kaldırıldı. Fatura karşılığı kredi uygulaması da sona erdi.

B sınıfı ehliyet yenileme süreci... B sınıfı ehliyetler ne zaman yenilenmeli B sınıfı ehliyet yenileme süreci... B sınıfı ehliyetler ne zaman yenilenmeli

Ayrıca, Türk lirasına geçişi hızlandırmak amacıyla, gerçek kişiler için Türk lirası payı artış hedefi aylık yüzde 3,5'e çıkarıldı. Bu önemli adımlar, ekonominin daha dengeli bir yapıya kavuşmasına ve TL'nin kullanımının teşvik edilmesine katkı sağlayacak.