Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ihracatını desteklemek amacıyla çeşitli önlemler aldıklarını ve dış kaynak imkanlarını ihracatçıların hizmetine sunduklarını belirtti. Şimşek, Türk Eximbank tarafından yürütülecek olan "Türkiye Yeşil İhracat Projesi"nin Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandığını açıkladı.

Proje kapsamında Türk Eximbank'ın çeşitli kreditörlerden 1 milyar avro tutarında kredi sağlayacağını ifade eden Şimşek, bu kredi için Dünya Bankası garantisi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın karşı garantisinin bulunacağını dile getirdi. Bu sayede Türk Eximbank'ın uluslararası piyasalardan daha uzun vadeli ve düşük maliyetli borçlanma imkanına sahip olacağını belirtti.

Bakan Şimşek, bu proje ile ihracatçılara uzun vadeli finansman sağlanarak Türkiye'nin yeşil dönüşümünü ve yeşil ihracatını desteklemeyi amaçladıklarını vurguladı. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin karbon düzenlemesi mekanizmasının olumsuz etkilerinin giderilerek Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünün artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Yeşil dönüşümün ve ihracatın desteklenmesi için Dünya Bankası ile güçlü işbirliğini sürdürdüklerini belirten Şimşek, iç talebi kontrol altına alırken, kaynakları daha üretken ve verimli alanlara yönlendirdiklerini ve ihracat için tüm olanakları seferber ettiklerini ifade etti.

Son olarak, Türk Eximbank'ın ihracatçıların yeşil dönüşümle ilgili projelerini desteklemek üzere yurt dışı sermaye piyasalarından ve uluslararası finansal kuruluşlardan 3,7 milyar dolar kaynak temin ettiğini belirten Şimşek, bu yönde yapılan çalışmaların devam edeceğini ve ihracatçıların finansmana erişimini önceliklendirdiklerini vurguladı.