FETÖ'nün KPSS çalışma evlerine yönelik soruşturmada, özellikle İstanbul'da yürütülen detaylı inceleme, örgütün sınav hilelerinde kullandığı yöntemlerin karmaşıklığını gözler önüne serdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma, 2014'teki Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin çarpıcı bulgular ortaya koydu. Örgütün bu sınavlara hazırlık sürecinde 3 mahrem imamın yönettiği çalışma evlerinin merkezi rol oynadığı tespit edildi. 

Savcılık talimatıyla yürütülen detaylı araştırmalarda, 2013-2014 döneminde KPSS'ye girecek olan adayların özellikle "özel evler" olarak adlandırılan yerlerde titiz bir şekilde hazırlandığı belirlendi. Bu evler, örgüt üyelerinin sınavlarda kullandıkları hile yöntemlerini geliştirdikleri ve örgütün kamu kurumlarına sızma stratejilerini planladıkları merkezler haline gelmişti. Soruşturma kapsamında tespit edilen 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, aralarında kamu personelinin de bulunduğu şüphelilerin sınavlara yönelik hilelerde rol aldıkları ve örgütün amaçları doğrultusunda faaliyet gösterdikleri belirlendi.

KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonla, şüphelilerin tamamı gözaltına alındı. Operasyon, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da dikkatini çekti. Yerlikaya, "Kıskaç-8" operasyonuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'un da içinde bulunduğu 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini ve 61 FETÖ şüphelisinin gözaltına alındığını duyurdu. Bu operasyonlar, örgütün KPSS gibi önemli sınavlarda kullandığı hile yöntemlerinin ve örgütlenme yapılarının deşifre edilmesi açısından önem taşıyor.