Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak ve depreme hazırlıklı hale getirmek amacıyla özel bir yasa çıkarılmasını planladıklarını açıkladı. Bakan Özhaseki, bir toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, İstanbul'a özel bir yasa taslağı hazırladıklarını belirtti.

Bakan Özhaseki, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından İstanbul'da deprem hazırlıklarına odaklandıklarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 2012'den bu yana İstanbul'un 39 ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaşan Bakan Özhaseki, 800 bin bağımsız konut biriminin yenilendiğini ve 165 bin konutun yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

İstanbul'da 1.5 milyon civarında riskli yapı bulunduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak amacıyla özel bir yasa çıkarma planları yaptıklarını açıkladı. Özellikle deprem riski taşıyan bölgelerde yerinde dönüşüm projelerinin önemini vurgulayan Özhaseki, yerinde dönüşümü teşvik etmek için hibe yardımları ve krediler sağlayacaklarını belirtti.

Bakan Özhaseki, İstanbul'un depreme hazırlığı ve kentsel dönüşümünde Bakanlık, belediyeler ve vatandaşların işbirliği içinde çalışması gerektiğini vurgulayarak, özel kentsel dönüşüm yasası ile bu süreci hızlandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Özhaseki, yasa taslağını hazırlayıp kamuoyuyla tartışacaklarını ve Meclis'e getireceklerini belirtti.