Bakan Özhaseki, konuşmasında Türkiye'nin deprem riski altında olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşüm, altyapı ve üstyapı projelerini deprem bölgesindeki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak yürüttüklerini ifade etti.

Özhaseki, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 milyon insanın zarar gördüğünü belirterek, bölgede ağır hasarlı ve yıkılan binaların sayısını aktardı. Deprem bölgesindeki konut inşaatlarının hızla devam ettiğini vurgulayan Bakan, bugüne kadar 200 binden fazla konutun inşasına başladıklarını ve bu ay sonundan itibaren 40-50 bin konutun hazır olacağını söyledi.

Özhaseki, TOKİ, Yapı İşleri ve Emlak Konut aracılığıyla en fazla 5 katlı konutlar inşa ettiklerini belirterek, 46 bin konutun kullanıma hazır olduğunu ve her ay 10-20 bin evi vatandaşa teslim edeceklerini ifade etti. Ayrıca, şehir merkezlerinde 100 bin yeni konuta başlayacaklarını ve 22 bin konutun Malatya'da yapıldığını açıkladı.

Yatırımcılar dikkat: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak? Rakam verildi Yatırımcılar dikkat: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak? Rakam verildi

Kentsel dönüşüm isteyen tüm yerel yönetimlerle işbirliğine hazır olduklarını belirten Özhaseki, denetimlerin güvenli yapılması için sıkılaştırılacağını ve Dünya Bankası'ndan alınan krediyle Malatya'nın altyapısının yenileneceğini söyledi. Törenin ardından Malatya Valiliği'ni ziyaret eden Özhaseki'ye, kazılarda çıkarılan "Otlayan Karaca" mozaiğinin replikası hediye edildi.