Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, seçimlerden sonra zaman kaybetmeden çalışmalara devam edeceklerini ve yaraları sarmaya odaklanacaklarını belirtti.

Özhaseki, bakanlığa bağlı tüm kurum, kuruluş ve iştiraklerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi ve brifing aldı. Depremlere değinerek konuşan Bakan Özhaseki, Türkiye'nin bin yıllık medeniyeti içerisinde "asrın depremi" olarak adlandırılan bu felaketle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Depremler sonucunda 11 ili, onlarca ilçeyi ve yüzlerce köyü etkilediğini belirten Özhaseki, yaklaşık 850 bin bağımsız birimin yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Özhaseki, bu çalışmaların planlanması, zemin etütleri yapılması, binaların sağlam yerlere taşınması, yeni projelerin geliştirilmesi, mülkiyet sorunlarının çözülmesi, ihalelerin başlatılması ve finansmanın temini gibi bir dizi önemli adımın atılması gerektiğini vurguladı. Normal şartlarda uzun bir süreç gerektiren bu çalışmaların, seçim sonrasında hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Bakan Özhaseki, 300 binden fazla bağımsız birimin bir yıl içinde teslim edileceğini ve diğer çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.

Özhaseki, ayrıca çevre açısından da önemli çalışmalar yapacaklarını ve "Sıfır Atık" projesi gibi çalışmaları daha etkin bir şekilde sürdüreceklerini belirtti. Brifinglerin devam ettiğini ve çalışmalara iyi niyetle katılan herkesin yardımcı olmasını dilediğini ifade eden Bakan Özhaseki, bu gayretlerin süreceğini vurguladı.

İlk kez açıklıyorum diyerek duyurdu! Ali Koç'un Suudi Arabistan planı neydi? İlk kez açıklıyorum diyerek duyurdu! Ali Koç'un Suudi Arabistan planı neydi?

Bakan Özhaseki'ye İLBANK ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalara ilişkin sunum yapıldı.