BİM'de taciz... Genç kız neye uğradığını şaşırdı BİM'de taciz... Genç kız neye uğradığını şaşırdı

Prof. Dr. Demirtaş, paylaşımında "Dolar-TL'nin ekonominin iyi olduğu algısını oturtmak için gerçekte olduğu değerin altında tutulması ve baskılanması büyük hata idi. Bırakın ilk anda biraz yükselsin. Sonra neden bunların olduğunun muhakemesini doğru yaparak problemlere çözüm bulunmalı" şeklinde bir açıklama yaptı.

''Bırakın ilk anda bi 25’e gitsin.''

Ekonomi dünyasında saygın bir isim olan Demirtaş, döviz kurlarının ekonomi algısını baskılamak yerine gerçek değerlerine ulaşmasının daha sağlıklı bir yaklaşım olduğunu vurguladı. Döviz kurlarının yükselmesiyle birlikte ekonomik gerçeklerin daha iyi değerlendirilebileceğini ve sorunların daha doğru bir şekilde çözülebileceğini belirtti.

Son dönemde döviz kurlarının Türk Lirası karşısında hızlı bir yükseliş kaydettiği ve rekor seviyelere ulaştığı gözlemleniyor. Bu durum ekonomik belirsizlikleri artırırken, Prof. Dr. Demirtaş'ın paylaşımıyla birlikte döviz politikalarının eleştirileri de gündeme gelmeye başladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomik konulardaki deneyimi ve bilgisiyle ön plana çıkan bir isim olarak, döviz kurlarının gerçek değerlerine ulaşmasının ve ekonomiye doğru bir şekilde yansımasının önemini vurgulamış oldu. Bu tür tartışmaların ekonomi politikalarının şekillenmesinde etkili olması bekleniyor.