Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalar yaptı. 

2022-2023 Eğitim öğretim yılına çok kapsamlı bir şekilde hazırlandıklarını belirten Bakan Özer, "İnşallah ekim ayı içerisinde 20 milyon ilave yardımcı kaynak ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün göndereceği 4 milyon kaynakla 160 milyon kaynağı tüm okullara ve çocuklara eriştirmiş olacağız. İlk kez bir eğitim öğretim yılında dağıtılan yardımcı kaynaklar, ders kitaplarını geçmiş olacak. Yıllardan beri okullarda konuşulan, velilerin şikayet ettiği aslında yaygın bir davranış olmayan ama okulları hep töhmet altında bırakan o yardımcı kaynak problemini de inşallah sizlerin de destekleriyle bakanlık olarak tarihe gömeceğiz." dedi. 

Yardımcı kaynak konusunun Türkiye'de çok az konuşulur hale geldiğini belirten Bakan Özer, sistemi bireyselleştirilmiş kaynaklara doğru çevirmeye başladıklarını belirtti.  "Ortaöğretimdeki yüzde 44 olan okullaşma oranı yüzde 90'a çıktı. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14'dan yüzde 45'lere çıktı. Demek ki yapılabiliyormuş" açıklamalarında bulundu.