Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, YKS 2023'e giren üniversite öğrencisi adayları için puan hesaplama motorunu kullanıma açtı. Peki bu hesaplama motoru nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar...

Üniversite öğrencisi adayları, 2023 YKS (TYT-AYT-YDT) Puan Hesapla OGM Materyal (eba.gov.tr) bağlantısına tıkladıktan sonra sayfada olan motordaki bazı verileri girmesi gerekiyor.

İlk önce Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarından kontrol ettiğiniz sorulardan doğru olanları doğru kısmına, yanlış olarak belirlediğiniz soruları yanlış kısmına girmeniz gerekiyor. Boş soruları yanlış olarak girmeyip herhangi bir şekilde işleme katmamanız gerekiyor.

Boş bırakılan sorular herhangi bir net götürmezken 1 yanlış 0,25 net doğruyu götürmekte. Yani 4 yanlış, 1 doğruyu götürüyor. 

Daha sonra eğer girdiyseniz Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) doğru ve yanlışlarınızı gösterilen yerlere girin.

image-801

Eğer çözdüyseniz Sosyal Bilimler 2 bölümüne de doğru ve yanlışlarınızı girmeniz gerekiyor. Bu bölümdeki netler sözel puanınızın hesaplanması demek.

image-802

Bahçeşehir Üniversitesi erken kayıt ücretlerine yüzde 150’ye varan zam yapınca öğrenciler eylem yaptı! Bahçeşehir Üniversitesi erken kayıt ücretlerine yüzde 150’ye varan zam yapınca öğrenciler eylem yaptı!

Sayısal puanınızın hesaplanması için Matematik 2 ve Fen netlerinizi girmeniz gerekiyor.

Yabancı Dil Testi'ne girdiyseniz bu doğru yanlışlarınızı buraya girdikten sonra "Sonucu Görüntüle" butonuna tıklayarak puanınızı hesaplayabilirsiniz.