Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk canlı yayınına katıldı. Sunucunun deprem bölgesine yeni atamalar mı yapılacak? yoksa gönüllü öğretmenlerle mi devam edilecek? sorusuna Özer, şu yanıtı verdi:

''Bunlarla ilgili tüm planlamalarımızı yapıyoruz. İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız. Bugün yeni bir çalışma daha yaptık. Onu da nihayetlendirdik. Bu bölgedeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili, mazeretle ilgili, sağlıkla ilgili görevlendirmeleriyle ilgili süreçle ilgili inşallah bu hafta içerisinde başlatacağız. Eğitim-öğretimin devam etmesiyle ilgili, öğretmenle ilgili neye ihtiyacımız varsa onlara hızlı bir şekilde atama yoluyla, görevlendirme yoluyla karşılayacağız.''

Bakan Özer, dün depremden etkilenen bölgelerdeki okulların 1 Mart 2023 tarihinde eğitim-öğretim faaliyetlerini açıklamıştı. Sunucunun okulların erteleme tarihinin ileri bir tarihe alınıp alınmayacağı sorusuna da Bakan Özer, şu açıklamada bulundu:

''1 Mart'a kadar tüm eksikliklerimizi tamamlamayı ve 1 Mart'a kalmadan zaten biz bu 10 ille ilgili bu eğitim-öğretim sürecinin nasıl devam edeceğine dair ilave açıklamalar yapacağız. Şunu 10 ildeki vatandaşlarımız net olarak bilsinler; 1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar bu 10 ilde eğitim-öğretime ara veriyoruz.

Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az. 20 bin 868 eğitim binamız var. Bunun sadece 24 tanesi yıkıldı. Ama biz eğitim-öğretime başlamadan önce tüm okulların ister sağlam olsun, ister az hasarlı olsun, ister orta hasarlı olsun tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim-öğretime başlatmayacağız. Dolayısıyla bizim amacımız ne olursa olsun eğitim-öğretimi başlatmak değil çocuklarımızı güvenli ortamda eğitim-öğretime başlamalarını sağlamak.''