Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999'dan önce olanları ve emekli olmak için gereken prim günü ve sigortalılık süresi şartını sağlamış olsa bile yaşı yeterli olmayanlara ilişkin yapılan EYT düzenlemesinde yapılacak çalışmanın detayları açıklaması üzerine Bakan Nebati, EYT kapsamında başvuruda bulunan 5 milyona yakın kişi içerisinden bu yıl yüzde 40'ının emekli olabileceğini söyledi:

"Son 5-6 yıldır bütçe faiz fazlası vermemişti. EYT'nin geleceği çok açıktı, biz bunun önden tedbirini aldık. 5 milyona yakın EYT'linin emeklilik hakkı doğacak. Bunların yüzde 40'ı bu yıl emekli olabilecek. EYT için bütçede kaynağı oluşturduk, rahatız. EYT, bütçe üzerinde yüktür şimdi ama bu yükün karşılanmasının iyi hesaplanması ve buna göre altyapısının da oluşturulması lazım. En önemli noktası da burası. Rakam vermeyeyim ama biz EYT'nin kaynağını oluşturarak yeni yıla girdik.''

Bakan Nebati dün Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırının barbarlık olduğunu belirterek, "Böyle alçakça, namussuzca, 'çağdaş barbarlık' adı altında yapılan bu hareketler sadece İslam dünyasına değil, insanlığa karşı yapılmıştır. Bizim kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim, tüm insanlığa hitap eden bir kitaptır. Onu yakma cesareti sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil, tüm İslam ve insanlık alemine yapılmış bir operasyondur. Bunlar lanetlidir ve bu bir özgürlük değildir, nefret suçudur. Şu anda yaptıkları bir barbarlıktır"  diye konuştu.