Hükümet, farklı gelir gruplarına yönelik çeşitlendirilmiş doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışmalara başladığını duyurdu. Üst düzey bir yetkili, gelir veya tüketim artışına bağlı olarak tarifelerin kademeli olarak artabileceğini ifade etti.

Ücretsiz doğal gaz uygulamasının 1 Mayıs'ta sona ermesinin ardından, hükümetin farklı gelir grupları için çeşitli doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Bir üst düzey yetkili, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bu yönde çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Planın amacı, düşük gelirli hanelere destek sağlamak ve gelir veya tüketim artışına bağlı olarak tarifelerin kademeli olarak artabileceği öngörüsünde bulunuyor.

Geçen yıl yapılan genel seçimler öncesinde yaklaşık 20 milyon haneye verilen bir yıllık ücretsiz doğal gaz desteğinin sona erdiği hatırlatıldı.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), uygulamanın sona ermesinin aylık enflasyona 0,7 puanlık bir artış getirebileceğini öngörüyor.