14 Mayıs seçimlerine sayılı saatler kala önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu,Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin adresini Rusya olarak göstermesini değerlendirdi.

Seçimlere kimsenin karışmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, şu sözleri kullandı:

''Türkiye'nin her zamankinden fazla istikrara ihtiyacı var. Türkiye'de seçimler her zaman şeffaf olmuştur. Ülkenin imajı bakımından seçimlerin demokratik şeffaf şekilde geçmesinin faydası var. 'Rusya karışıyor' gibi Kılıçdaroğlu'nun sözleri önceden şaibe varmış gibi aktarması bu ülkeye haksızlıktır. Şeffaf olacak kararı halkımız verecek. Biz seçimlere kimsenin karışmasına izin vermeyiz.''

''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasını isteyenler var''

'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma 'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma

Seçimlere karışmak ile herhangi bir tarafın kazanmasını istemenin çok ayrı bir durum olduğunun altını çizen Bakan Çavuşoğlu, ismini vermenin doğru olmadığı kimi ülkelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasını istediklerini söyledi:

''Seçimlere karışmak ve herhangi bir tarafın kazanmasını istemek ayrı şeyler. Biz de farklı seçimlerde şu isim kazansa Türkiye için daha iyi olur diyebiliriz ancak seçimlere müdahale etmeyiz, şu isme oy verin demiyoruz. Rusya Ukrayna savaşı nedeni ile, tahıl anlaşması nedeni ile, istikrar nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasını isteyenler var. Batı içinde de var. Şimdi isim vermem olmaz."