Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri açıkladı. Şimşek, enflasyonla mücadele ve kiralardaki aşırı artışların önüne geçmek amacıyla çeşitli adımların atılacağını belirtti.

İmamoğlu ve Yavaş Bu Kez Rakip! Belediyeler Birliği'nde Başkanlık Krizi Çıkar Mı? İmamoğlu ve Yavaş Bu Kez Rakip! Belediyeler Birliği'nde Başkanlık Krizi Çıkar Mı?

Bakan Şimşek, açıklamalarında şu önemli noktalara vurgu yaptı:

Yüksek talebi karşılamak için konut arzının artırılması üzerine çalışmalar yapılacak.

Deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisi için yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek.

Özellikle dar gelirli vatandaşların konuta erişimini artırmak için çeşitli tedbirler alınacak.

Bakan Şimşek, bu adımların Türkiye'nin kalkınma sürecini hızlandırmak, küresel değer zincirlerinde yükselmek, dünya ticaretinden daha fazla pay almak ve vatandaşların refahını artırmak amacıyla atıldığını belirtti. Ayrıca, teşebbüs hürriyeti ve dışa açık serbest piyasa ekonomisi ilkelerinin benimsendiğini ve bu doğrultuda ilerlendiğini vurguladı.

Kira artışlarını sınırlayan geçici tedbirlerin yanı sıra, orta vadede enflasyonla mücadele ve kira artışlarının kontrol altına alınması için bu önlemlerin hayata geçirileceğini belirten Bakan Şimşek, vatandaşların refahını artırmaya yönelik sürdürülebilir büyümenin yatırım, istihdam ve verimlilik artışıyla mümkün olduğunu ifade etti.