Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Karadeniz bölgesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu ve kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı. Özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında vakalarda bir artış görüldüğünü belirten Bakan Koca, temmuz sonuna kadar kene yapışmasının devam edeceğini ve hastalığın ciddi seyredebildiğini vurguladı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Karadeniz Teknik Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz'ın konuya ilişkin görüşlerini içeren bir videoya da yer verdi.

KKKA hastalığına dikkat çeken Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, hastalığın olduğu bölgelere seyahat edecek kişilerin önlemlerini almaları gerektiğini söyledi. Özellikle çorapların pantolonların üzerine çekilmesi ve vücudun kene yapışması açısından düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Kene ne kadar uzun süre vücutta kalırsa hastalığın da o kadar ciddi seyretme ihtimalinin arttığını ifade etti. Ayrıca, haziran ayından temmuz sonuna kadar olan dönemin kene vakalarının en yoğun olduğu süreç olduğunu da vurguladı.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Sağlığınız risk altında: Yapay olarak elde ediliyor Sağlığınız risk altında: Yapay olarak elde ediliyor

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi