Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile bir araya geldiği ortak basın toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Işıkhan, 2024 asgari ücretinin belirlenmesine yönelik olarak, "Temmuz ayında yaptığımız gibi taraflar arasındaki en yüksek faydayı gözeterek verimli bir toplantıyı gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi. Bu bağlamda, asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını ifade etti.

Gazetecilerin emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye sorusuna Bakan Işıkhan, "Mecliste kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu anda net bir tarih yok, çalışmalarımız ne zaman biterse ikramiyeyi emeklilere ulaştıracağız. Önemli olan kararın açıklanmasıydı. Burada Cumhurbaşkanımızın kararı çok önemli" şeklinde yanıt verdi.

Emekli sayısına ilişkin soruya karşılık olarak Işıkhan, "Tam rakam net değil ama 4 milyon 600 binden fazla emeklimiz var. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve Hazine ve Maliye Bakanımızın çalışmaları doğrultusunda bütün emeklilerimizi kapsayacak bir karar çıktı" açıklamasında bulundu.

TBMM'ye 6 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi TBMM'ye 6 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi

Asgari ücret konusunda daha fazla detaya girilmemesi gerektiğini belirten Bakan Işıkhan, "Bir şey söylemek için daha çok erken. Biliyorsunuz aralık ayı bitmeden Resmi Gazete'de yayımlamak zorundayız. Temmuz ayında yaptığımız gibi taraflar arasındaki en yüksek faydayı gözeterek verimli bir toplantıyı gerçekleştireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Son olarak, ev hanımlarına emeklilik konusunun Orta Vadeli Plan çerçevesinde ele alınacağını belirten Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın hiçbir sözü havada kalmayacak, mutlaka yerine getireceğiz. Bu konuyu da Orta Vadeli Plan doğrultusunda yerine getirmeye çalışacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak biz bunu görev addediyoruz. Cumhurbaşkanımızın hiçbir sözü asla yerde kalmayacak" şeklinde konuştu.