Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Hulusi Akar, Akşener'in sözlerine karşı kızgınlığını gizleyemedi.

İYİ Parti lideri Akşener'in  ''Hem terörle etkin bir mücadele gerçekleştirmek hem de sınırlarımızı korumak için Güney Ordusu'nu kuracağız" sözlerinin konuk olduğu programda Hulusi Akar'a hatırlatılması üzerine bakandan gündem yaratacak açıklamalar geldi.

Özgür Özel: Pazar Günü Ulus'ta Atanmayan Öğretmenlerle Olacağım Özgür Özel: Pazar Günü Ulus'ta Atanmayan Öğretmenlerle Olacağım

Bu kadar ciddi konuların, bir yerde çay, kahve içerken ortaya atılacak türden konular olmadığının altını çizen Hulusi Akar, açıklamalarından şu ifadeleri kaydetti:

"Ordumuzun mevcudu aşağı yukarı 500 bin kişi. Karargahlardaki generallerimiz, amirallerimiz, subaylarımız, astsubaylarımız hepsi her konuyu inceliyor. Bir şey yapılırken 'pat' diye yapılmıyor ne Bakan ne Genelkurmay Başkanı kendi başına bir şey söylüyor. İhtiyaçlar vardır, sorunlar vardır. Hangi ihtiyaç, hangi sorun var diye bakılır. Bizim 2'nci Ordumuz, 7'nci ve 6'ncı Kolordularımız var, bunlar görevlerini yapıyorlar. Nerede aksaklık var, nerede yanlışlık var, ne olmuş? 'Güney ordusu' ne demek, nereden çıktı bu? Kim yapacak, kim söylüyor? Burada müesses bir nizam var. Anayasa çerçevesinde görev yapan bir Silahlı Kuvvetleri var, Genelkurmay Başkanı var, Kara Kuvvetleri Komutanı var. Onlar ne düşünüyorlar, onlar bilmiyorlar mı?"