Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Gazze'ye yönelik saldırıları durdurmak için bölge ülkelerinin tek ses olmasının önemine vurgu yaptı. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısına dikkat çeken Fidan, camilerin bombalanmasını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Bakan Fidan, İsrail üzerinde baskı oluşturmak amacıyla bölge ülkelerinin birleşik bir duruş sergilemesinin gerekliliğini vurgulayarak, kalıcı barış için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Çözümün, 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulması olduğunu belirten Fidan, bu konuda bölge ülkeleri arasında iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Bakan Fidan ayrıca, Türkiye'nin Gazze'ye yardım malzemeleri gönderdiğini ve vatandaşların tahliye çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Suriye'deki angajman sürecine değinen Fidan, terör tehditlerinin yok edilmesinin öncelikleri olduğunu belirtti. PKK/YPG'ye destek veren bazı ülkeleri eleştiren Fidan, Türkmen soydaşlarının Irak'ta haklarının korunması için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Diğer dış politika konularına da değinen Bakan Fidan, Türkiye'nin Azerbaycan ile dayanışmasını sürdürdüğünü, Ermenistan ile normalleşme sürecinin devam ettiğini, Türkiye-AB ilişkilerini koruduklarını ve Kıbrıs müzakerelerinin iki devlet arasında olması gerektiğini belirtti. Yunanistan ile ilişkilerin olumlu yönde evrildiğini ve Yüksek Düzeyli İş Birliği Toplantısı için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.