Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Karargahı'nda İsrail-Filistin çatışması ve diğer gündem meseleleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, İsrail-Filistin çatışmasını ele alırken sivillere yönelik her türlü eylemi ve sivil yerleşimleri hedef alan saldırıları kınadıklarını belirtti. Ayrıca, rehinelerin serbest bırakılması, Gazze'deki çatışmanın diğer bölgelere sıçramaması ve çatışmanın sona erdirilmesi için çaba harcadıklarını vurguladı.

Güler, aynı zamanda NATO'daki çeşitli toplantılarda Ukrayna'ya desteklerini ifade ettiklerini, Karadeniz ve Montrö'ye dair görüşlerini paylaştıklarını ve Türkiye'nin NATO'ya olan katkılarını dile getirdiklerini aktardı. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlı olduğunu vurgulayarak PKK/YPG, FETÖ, DEAŞ, El-Kaide ve diğer terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılıklarını müttefiklerine ilettiklerini ifade etti.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

Ayrıca, Türkiye'nin NATO'daki taahhütlerine sadık olduğunu, ancak Türkiye'ye uygulanan yaptırım ve kısıtlamaların ittifakın birlik ve dayanışma ilkelerine uygun olmadığını ve sonlandırılması çağrısını tekrarladıklarını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Güler, toplantılarda Türkiye'nin NATO'ya ve Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğine olan taahhütlerinin devam edeceğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.