Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşların ücretsiz toplu taşımadan yararlanma uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Göktaş, gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına yönelik yönetmelik değişikliği çalışmalarının son aşamada olduğunu belirtti.

Ayrıca, gelir desteği ödemesinin iyileştirilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Bakan Göktaş, şehir içi özel halk otobüsleri ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin kanuna aykırı olduğunu vurguladı ve gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin bu destekten yararlanacak olmasının esnafı rahatlatacağını ifade etti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Engelli ve yaşlı vatandaşları toplu taşımayla desteklemeye devam edeceklerini belirten Bakan Göktaş, bu uygulamanın adaletli bir yaklaşım olduğunu söyledi.