Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın Gaziantep ziyareti önemli gelişmelere sahne oldu. Göktaş, kentte Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Ziyaretin ilk durağı, Irak'ın kuzeyinde terörist saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in ailesine yönelik taziye ziyareti oldu.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Bakan Göktaş'ın bu ziyareti sırasında Ticaret Bakanı Ömer Bolat da hazır bulundu. Ancak, ziyaretin ardından bir gazeteci, gazeteci Can Ataklı'nın şehit aileleri aleyhindeki söylemlerini gündeme getirerek Göktaş'a bu konudaki değerlendirmesini sordu. Bakan Göktaş, şehitlere rahmet ve yaralılara şifa dileklerini ileterek, "Aziz milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Can Ataklı'nın şehit aileleri aleyhindeki sözlerine karşı sert bir tutum takındı. Göktaş, şehitlerin ailelerine sahip çıkmanın kendilerinin boynunun borcu olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür söylemlerde bulunanları kınayarak, "Bizler, şehitlerimizin emanetlerine her zaman sahip çıkacağız, onlara dil uzatanlara asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, şehitlerimizden ve gazilerimizden sorumlu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, Can Ataklı ile ilgili de gerekli suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Son olarak, "Şehitlerimizin emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacak, onlara dil uzatanlara hadlerini bildirmeye devam edeceğiz" sözleriyle kararlılıklarını vurguladı.