Bakan Bolat, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin düzenlediği "İhracat Seferberliği Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadele ve ticarette normalleşme sürecine dair önemli bilgiler paylaştı.

Bursa'da damat dehşeti! Eşini darp edip kayınbiraderlerini öldürdü Bursa'da damat dehşeti! Eşini darp edip kayınbiraderlerini öldürdü

Bakan Bolat, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede önemli aşamalar kaydettiğini belirterek, özellikle 2004'ten sonra tek haneli enflasyonla tanışıldığını vurguladı. Ancak, Kovid-19 kriziyle birlikte dünya genelinde enflasyonun yükseldiğini ve Türkiye'nin de etkilendiğini ifade etti. Üretim zincirinde yaşanan kopmaların ve tedarik sorunlarının Türkiye'yi önemli bir üretim ve tedarik üssü haline getirdiğini söyledi.

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe alınan tedbirlerin ardından stoklardaki araçların piyasaya çıkmasıyla birlikte fiyatların düştüğünü ve ikinci el araçlarda yüzde 20'lere varan bir düşüş yaşandığını açıkladı. Benzer bir durumun emlak sektöründe de gözlendiğini belirterek, konut ve dükkan fiyatlarında yüzde 20'ler civarında bir düşüş olduğunu ifade etti.

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak üretim, yatırım, istihdam ve ticaretin desteklendiğini ve normalleşme sürecine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca, kayıt dışı çalışanlara karşı tedbirlerin devam ettiğini ve halkın, tüketicinin korunması için gerekli adımların atıldığını vurguladı.