Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara’da Anadolu Ajansı'nın `Medyada Yapay Zekayı Yönetmek` programında konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

Yapay zeka teknolojisinin, günlük yaşam faaliyetlerini kolaylaştırdığını belirten Bakan Kacır, "TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında son 21 yılda yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye ve 1300'den fazla kişiye 6,7 milyar lira destek verdik," ifadelerine yer verdi.

Yapay zekanın, bunlarla birlikte manipülasyona hizmet sağlayan kasıtlı olarak yapılan haberleri üretmek için de faydalanıldığını dile getirdi.

"Kullanıcı mahrumiyetini koruyan bir sistemle çalışmalarımızı yürüteceğiz"

Programda yapay zekanın genellikle kâr amacı arayan şirketler tarafından kullanıldığını ifade eden Bakan Kacır, bu farkındalığa ulaşmanın Türkiye için bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Ulusal Yapay Zeka Enstitüsü'nü kurduk. TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında son 21 yılda yapay zeka alanında 3 bin 700'den fazla projeye ve 1.300'den fazla kişiye 6,7 milyar lira destek verdik. Yapay zeka kullanımı ve sorumluluklarının geliştirilmesi için uluslararası projeler geliştiriyoruz. Nasıl yapay zeka bize yön veriyorsa biz de yapay zekaya yön veren çalışmalara devam edeceğiz. Kullanıcı mahrumiyetini koruyan bir sistemle çalışmalarımızı yürüteceğiz. Türkiye, bugün medya teknolojilerinde öncü bir ülkedir."  ifadelerine yer verdi.