14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyaset arenasında tartışmalar her geçen gün daha da alevlenerek büyüyor.

Sokaktan sanata herkesin gündeminde yer alan 14 Mayıs seçimleri için tahminlerde peş peşe yapılmaya devam ediyor.

Bakan Çavuşoğlu, konuk olduğu programda 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. Seçim sonuçlarını gayet iyi okuduklarını belirten Çavuşoğlu, ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 52 oy oranıyla kazanacağını, AK Parti'nin de yüzde 41-42 orana ulaşacağını söyledi.

Seçim tahminlerini sahada gerçekleştirilen anketler ışığında yaptığının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kaydetti:

 "Seçim sonuçlarını gayet iyi görüyoruz. İlk turda cumhurbaşkanımız tekrar kazanacak. Anketlerde, taban da böyle söylüyor. İlk turda Cumhurbaşkanımız en az yüzde 52'yle kazanacak. AK Parti'de yüzde 41-42'yi geçer. Şu anda o civarlarda gözüküyor ama anketlere baktığımız zaman desteğimiz her geçen gün artıyor. Mecliste 300'ün üzerine inşallah çıkarız. Ben tahminleri gördüğüm tabloya göre yapıyorum, umuda göre yapmıyorum." 

SURİYELİLER NASIL GERİ DÖNECEK?

Seçimlerle beraber en çok tartışılan konulardan birisi olan Suriyeli göçmenler konusu ile ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, göçmenlerin ülkelerine geri gönderilirken BM iş birliği içerisinde gönderilmesinin elzem olduğunu söyledi. Suriyelilerin ülkelerine geri dönmelerini istediklerinin altını çizen Çavuşoğlu, yapılacak çalışmanın belirli bir plan çerçevesinde olması gerektiğine dikkati çekti:

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

''Türkiye'de şu anda yaklaşık 3,9 milyon Suriyeli var, bunların hepsinin kaydının düzenli olması lazım. Geri gönderilirken BM'yle iş birliği içerisinde göndermek lazım. Biz bunların dönmesini istiyoruz ve bu şekilde dönmesi daha sağlıklıdır. Bunu bir plan çerçevesinde yapmak lazım, ırkçı bir yaklaşımla geri döndürmek doğru değil. Suriye'den Türk askerini çekersek bu boşlukları terör örgütleri dolduracak. Ulusal güvenliğimiz her şeyden önemli, burada bedelleri kendi topraklarımız güvende olsun diye ödüyoruz. Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Rusya, İran, Suriye'ye de söylüyoruz, biz bir önşartla bu süreci yüretmeyiz. Yol haritası üzerinde mutabık kalınır, atılacak adımlar bellidir.''