Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Gidiyor Et ve Süt Kurumunun önüne. Gidiyor Milli Eğitim Bakanlığı'na. Başka başka yerlerin önüne tehdit yapıyor. Yahu sen eylemci misin yoksa projeci misin? Çık de ki benim projelerim bu. Ben bunları yapacağım ama gidiyor, kurumları tehdit ediyor, şurayı, burayı kendine göre eylem yapıyor" ifadelerini kullandı. 

Toplu açılış töreni için Yozgat’ın Yerköy ilçesine giden Adalet Bakanı Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun kurumları ziyaret etmesine ve bürokratların hukuksuz kararlara imza atmaması konusunda uyarılarına atıfta bulunan Bakan Bozdağ, "Bunlar eylem kültürü, sol tandanslı her eylem yapmayı bir marifet zannediyorlar işte bizim farkımız o biz de eser yapmayı, eser üretmeyi milletimizin dört bir yanında şantiyeye döndürüp ülkemizi ayağa kaldırmayı marifet zannediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mafya ağzı ile konuştuğunu da vurgulayan Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

"Bu ağız, mafya ağzı"
“Daha şimdiden tehditler var. Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi işte şu ihaleye girmeyin girerseniz Kanal İstanbul sizi dünyayı dar ederim. Tehdit. Bürokratları şu şu işleri yapmayın, yaparsanız tarihte veriyor, şu tarihten sonra. Siyasetçilere gelince sizi şöyle yapacağız, böyle yapacağız. Televizyonlara bazı gazetecilere hemen biz geldiğimiz gün kapınıza kilit kuracağız.

Ya hani sen demokrattın özgürlükçüydün herkes her dediğini söylemekte serbestti ama daha şimdiden tehdit ağzı bu ağız kime benziyor? Yani meşru siyaset yapan anayasa ve yasalar çerçevesinde iktidar olacağını söyleyen bir siyasi kadronun liderine ve onların temsilcilerinin ağzına yakışıyor mu?

Tehdit, yani ihaleye girme diye tehdidi kimler yapıyor? Bizim ülkede yapan çok mafya yapıyor. Bunu şu işi yaparsan başına şu gelecek diye kim yapıyor? Tehdit ve şantaj yapanlar yapıyor. Bu ağız, mafya ağzı, bu ağız, tehdit ve şantaj ağzı.

"Yahu sen eylemci misin yoksa projeci misin?"
Türkiye'nin yönetimine tabii talip meşru siyaset içinde anayasa ve yasalara göre bu ülkeyi yöneteceğim diyenlerin ağzı değil. Gidiyor Et ve Süt Kurumunun önüne. Gidiyor Milli Eğitim Bakanlığı'na. Başka başka yerlerin önüne tehdit yapıyor.

Yahu sen eylemci misin yoksa projeci misin? Çık de ki benim projelerim bu. Ben bunları yapacağım ama gidiyor, kurumları tehdit ediyor, şurayı, burayı kendine göre eylem yapıyor. Bunlar eylem kültürü, sol tandanslı her eylem yapmayı bir marifet zannediyorlar işte bizim farkımız o biz de eser yapmayı, eser üretmeyi milletimizin dört bir yanında şantiyeye döndürüp ülkemizi ayağa kaldırmayı marifet zannediyorum.

Aramızdaki fark bu biri eylem yapıyor, biri icraat yapıyor biz. Hiç rahatımıza devam edeceğiz. Eylemciler eylemine devam etsin. Bu millet eylemcileri çok gördü ama onlara hiçbir zaman itibar etmedi, bundan sonra da etmeyecektir”   (İHA)