Güncel

Bakan Akar: Teröristler ya teslim olacaklar ya da gömülüp gidecekler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, teröristlerin önünde iki yol bulunduğunu belirterek, "Ya teslim olacaklar ya da gömülüp gidecekler." dedi.

Abone Ol

Milletin demokrasi kültürüyle ağır bir cevap verdiği seçim sonuçlarına dikkat çeken Akar, terörle mücadeledeki kararlılığın devam edeceğini ifade etti.

Kayseri Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda konuşma yapan Akar, seçim öncesinde Türkiye'nin seçim ahlakı, kültürü ve alışkanlıklarıyla ilgili bazı söylemlerin olduğunu belirtti. Ancak milletin demokrasi kültürüne uygun bir şekilde seçim sonuçlarına ağır bir cevap verdiğini vurgulayan Akar, önemli bir seçimin geride kaldığını ifade etti.

Ülkenin refahı ve bekasını artırmak için çalışmalara hız vereceklerini dile getiren Akar, terörle mücadele konusunda büyük mesafeler kat edildiğini ve teröristlere karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi. Son teröristi etkisiz hale getirerek, 40 yıldır Türkiye'yi tehdit eden terör belasından milleti kurtarmakta kararlı olduklarını vurgulayan Akar, teröristlere iki seçenek sunarak, ya teslim olacakları ya da yok olacakları uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin uluslararası alanda önemli bir özne haline geldiğini vurgulayan Akar, "İstikrar"ın Türkiye için önemli olduğunu ve vatandaşların da bu yönde tavır koyarak seçim sonuçlarını belirlediğini söyledi. Akar, Türkiye'nin büyük ve güçlü olması için çalıştıklarını ve bundan sonra yapacakları çalışmaların daha kolay olacağına inandıklarını ifade etti.

Akar, son dönemde yaşanan felaketlerin devlet-millet iş birliğiyle aşıldığını hatırlatarak, birliğin, beraberliğin muhafaza edilmesi durumunda aşamayacakları bir engel olmadığını dile getirdi. Terörle mücadelenin önemine vurgu yaparak, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini ancak bu mücadelenin sona ereceğini ve Türkiye'nin daha hızlı ilerleyeceğini belirtti.