Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Sosyal medya hesabı üzerinden sınırlardan Afgan kaçakların Türkiye'ye akın ettiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, sınırda çekildiği iddia edilen düzensiz göçmenlere yönelik bir video paylaştı:

 "Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin" 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun afgan kaçak akını iddialarına Bakan Akar yanıt verdi.

Hiçbir yasa dışı geçişe izin vermediklerinin altını çizen Hulusi Akar, bu tür iddiaların günlük siyasete karıştırılmaması gerektiğini sınırları 7 gün 24 saat koruyan Mehmetçiğin emeğine saygı gösterilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Hudutların en ileri teknoloji ile korunduğunu vurgulayan Bakan Akar, sözlerine şu şekilde devam etti:

''Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir. TSK, Mehmetçik sıralı amir ve komutanlarının emir komutasında 7 gün 24 saat, en ileri teknolojiyi kullanmak suretiyle hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle, kararlılıkla ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Mehmetçik, herhangi bir şekilde hudutlarımızdan yasa dışı geçişe asla müsaade ve müsamaha etmemektedir.

Bu konular herhangi bir şekilde günlük siyasete karıştırılmamalı. Herkes sorumlu davranmalı ve gece-gündüz demeden büyük fedakarlık ve kahramanlıkla hudutları koruyan ve gerektiğinde canını vermeye hazır olan Mehmetçiğin emeğine saygı göstermeli"