Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan hakem saldırısını güçlü bir dille kınayarak, saldırganların ve maç atmosferine katkı sağlayan provokatörlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Türk futbolunda ortaya çıkan olumsuz tabloyu endişe verici bulan Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı'nın hakeme yönelik şiddet eyleminin milleti derinden yaraladığını ve Türk sporuna gölge düşürdüğünü ifade etti.

Bahçeli, bu primitif görüntülerin, toplumsal huzur ve güvenliği de sarstığını belirterek, hakeme yönelik saldırıyı kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca, saldırganların ve provokatörlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni etti. Türk futbolunun şike, şiddet ve yasa dışı fonlarla anılmasını ise esef verici bir tablo olarak nitelendiren Bahçeli, sporun ahlak, barış ve kardeşlik doğasına aykırı bu tür eylemlerin Türkiye'yi zor durumda bırakacağını ifade etti.

Ahlaki değerlere saygı göstermeyenlerle mücadele etmenin haklı ve meşru bir mücadele olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenmesi kararıyla birlikte, hakemlerin maçlara çıkmama çağrısının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Türk sporunun bu tür olaylara teslim olmaması için dayanışma ve birlik içinde olunması gerektiğini ifade etti ve krizin bir fırsata çevrilebileceğini, kaynaşıp kucaklaşarak, sevgi ve saygı içinde sahaları tribünlerle birlikte şölen ortamına dönüştürmenin hedefleri arasında olduğunu belirtti.