Anayasa Mahkemesi (AYM) Birinci Bölümü, Gezi Parkı davası hükümlüsü ve Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali başvurusunu kabul etti. Atalay'ın avukatları, AYM'nin daha önce verdiği ihlal kararına uyulmaması nedeniyle ikinci kez başvuruda bulunmuştu.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

AYM Birinci Bölümü, bugünkü gündem toplantısında ele aldığı başvuruyu, "başvurunun niteliği itibarıyla Genel Kurul tarafından karara bağlanması" gerektiğine oy birliğiyle karar verdi. Bu doğrultuda, başvuru AYM Genel Kurulu'na sevk edildi.

Can Atalay'ın avukatları, Gezi Parkı davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan müvekkillerinin hak ihlali nedeniyle ikinci kez başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, "Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararının gereğinin yerine getirilmemesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının, mahkumiyet hükmünün infazına devam edilmesi nedeniyle de kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" iddia edilmişti.

AYM Genel Kurulu, daha sonra belirlenecek bir tarihte başvuruyu görüşerek karara bağlayacak. Daha önceki ihlal kararına rağmen Yargıtay'ın talebi reddetmesi üzerine yaşanan süreç, Türkiye'deki hukuki tartışmaları da beraberinde getirdi.