Ankara'da 27 Kasım gecesi gerçekleşen silahlı saldırı ve yağma olaylarına karışan suç örgütü üyeleri arasında bulunan Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni de dahil olmak üzere 3 kişi tutuklandı.

27 Kasım'da Çankaya ilçesindeki eğlence mekanlarını silahlı saldırıya maruz bırakan ve bir kişiyi yaralayan suç örgütü üyeleri, aynı gece bir iş yerinde yağma gerçekleştirip 2 kişiyi de döverek yaraladılar. Kaçan şüphelilerin yakalanması için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün başlattığı operasyon sonucunda, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni R.P. dahil 6 şüpheli gözaltına alındı.

1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okul var mı? Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okul var mı? Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı?

Etimesgut ilçesinde bir evde saklandıkları tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda, 23 sentetik ecza hapı, 31 gram esrar, 1 gram kokain, 2 ruhsatsız tabanca ve 65 fişek, 2 askeri renkte balistik yelek ile suç geliri olarak değerlendirilen 34 bin 300 TL ele geçirildi.

Şüpheliler arasındaki örgüt lideri R.P. ile birlikte Y.K. ve M.V., emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Savcılık tarafından serbest bırakılan 3 şüpheliye karşılık, Y.K., R.P. ve M.V. mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü içindeki bir hesaplaşma olup olmadığına dair soruşturma devam ediyor.