Ekim ayının 2. tutulmasına 5 gün kaldı. 14 Ekim terazi burcundaki halkalı güneş tutulmasının  ardından 28 Ekimde 5 derece boğa burcunda meydana gelecek ay tutulması da yolda.

 Tutulmalar genelde beklenmedik büyük ölçekli olaylara işaret ederler ve tutulmaların etkisi yaklaşık 6 ay kadar sürer. 14 ekimde meydana gelen terazi burcundaki tutulmada hava elementinin baskın olması diplomasi devletler arası ilişkiler, savaş gibi mevzuları gün yüzüne çıkarıp, gündeme taşıdı, etkisi hâla İsrail- Filistin ve Ukrayna - Rusya hattında devam ediyor.

Yabancı uyruklu öğrencinin vurduğu okul müdürü kurtarılamadı Yabancı uyruklu öğrencinin vurduğu okul müdürü kurtarılamadı


Tutulmalar ay düğümlerinin çevresinde en az 20 derece uzağında gerçekleşen yeni aylardır bu yüzden ay düğümlerinin doğası gereği tutulmalar bize hayatın gidişatı hakkında da bilgi verirler. 2024 de dahil genellikle tutulmalar terazi-koç aksında gerçekleşeceğinden dolayı, ilişkiler, liderlik gerektiren durumlar, diplomasi, ülkeler arası ilişkiler bolca gündemde olacak  ve gidişata yön verecek. Her ülke kendi kaderini aldığı kritik kararlarla belirleyecek.

Ay düğümlerinin koç-terazi aksında olması kişisel hayatımızda ilişkilerimizi gündeme getirecek ve ikili ilişkiler, iş ilişkileri, arkadaşlıklar, hepsini gözden geçirtecek ve ilerlemenize katkısı olan, sizi siz yapan değerlere saygılı olan insanlar sizinle yol alabilecekler. 

Yine 28 ekimde gerçekleşecek ay tutulmasının boğa burcunda olması ve toprak elementinin baskın olması tutulmanın doğal afetleri özellikle depremi tetikleyebileceğini gösteriyor. Depremin son zamanlarda çokça gündeme gelmesi riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların daha fazla önlem alması gerektiğini gösteriyor.

Ayrıca bu tutulmada kişisel haritasında sabit burçlarda gezegeni olanlar bulunduğu evin konumunun konusuna göre daha çok etki alacak. Peki astrolojide öncü, sabit ve değişken burçlar hangileri; 


Öncü burçlar; Koç - Yengeç - Terazi - Oğlak
Sabit burçlar ; Boğa - Aslan - Akrep - Kova
Değişken Burçlar; İkizler - Başak - Yay - Balık.