Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te düzenlenen HORASIS Global Toplantısı'nda ekonominin görünümü ve politikaları hakkında bir sunum yaptı.

İşte Bakan Şimşek'in sunumu ve vurguladığı önemli noktalar;

Türkiye ekonomisi, küresel zorluklarla karşı karşıya. Ticaret ortaklarının zayıf büyümesi, yüksek küresel faizler, artan enerji fiyatları ve güçlü dolar gibi sorunlarla karşılaşıyoruz.

Enflasyonla mücadele önceliklerimiz arasında bulunuyor. Bu nedenle sıkı para politikası ve kredi sıkılaştırma önlemleri alıyoruz.

Deprem harcamaları bütçe dengesini geçici olarak etkiledi, ancak mali disiplin sağlama amacıyla gelir ve harcama politikalarını uygulamaya koyduk.

Kamu borçluluğumuz düşük düzeyde, bu da büyük harcamaları karşılayabilecek bir mali esneklik sunuyor.

Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman? Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman?

Türkiye ekonomisinin büyüme kompozisyonunda dengelenmeye ihtiyaç var. İç talep ve yüksek altın ithalatı, cari açığı etkiledi. Altın ithalatının dengelenmesi ve enerji üretimindeki potansiyelimizin kullanılması cari açığın düzelmesine katkı sağlayacak.

Yabancı yatırımcı ilgisi son dönemde arttı, bu da dış finansman kaynaklarını artırma potansiyeli sunuyor.

Türkiye, uluslararası ticarete uygun bir konumda bulunuyor, büyük bir iç pazarı ve rekabetçi iş gücüyle cazip bir ülke konumundadır.

Para ve maliye politikaları, gelecekte kapsamlı yapısal reformlarla desteklenecektir.