Avustralya da artan sıcaklık ve kuraklık sebebiyle yine yangın haberleri duyulmaya başladı.

Queensland eyaletine bağlı Tara kasabasında çıkan yangında yaklaşık 11 bin hektarlık alan yanarken 16 ev küle döndü. Ve 2 kişi hayatını kaybetti.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Yangının çok büyük bir alanda etkili olması ve insan sağlığıiçin salınan gazın sağlıklı olmaması yetkililerin harakete geçmesini sağladı. Yetkililer; evlere dönmenin güvenli ve sağlıklı olmayacağını bildirerek vatandaşlarını uyardı. 

En az 350 kişinin evlerinden tahliye edildiği kasabada, yangının büyük bir alana yayılmasının ardından kontrol edilmesi sonucu tahliye emri bir süre sonra kaldırıldı.

Queensland İtfaiye Şefi Warren Buckley, eyaletteki yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada ise, geçen akşam etkili olan yağmurun alevlerin kontrol edilmesine yardımcı olduğunu ancak tehlikenin ortadan kalkmadığını ve yangının yine de tamamen kontrol altına alınmadığını bildirdi.

Yetkililer, yangından etkilenen bölgelerin güvenli olmadığını vurgulayarak, vatandaşları tekrar tekrar buralardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Eyalete bağlı Millmerran kasabasında da yangın olduğu bilidirildi çıkan yangında ise 50 kişinin evlerinden tahliye edildiği, 1 evin ise yandığı belirtildi.

Avustralya da yangın gündemleri malesef ki bitmiyor. en az 100 farklı bölgede devam eden yangınlar için mücadele devam ediyor. Avustralya' nın  Yeni Güney Galler eyaletinde de 72 farklı noktada yangınlar devam ediyor. İnsanlar evlerinden tahliye ediliyor.

Yangınlara 900 den fazla itfaiyeci müdahele ediyor. Fakat buna rağman malesef ki bütün yangınlar kontrol altına alınamıyor. En son gelen bilgiye göre kontrol altına alınamayan yangın sayısı 23 idi.

Geçtiğimiz hafta yine Avustralya' daki  eyalette çıkan yangınlarda 2 kişi hayatını kaybetmişti.