Gaziantep'te yaşayan 24 yaşındaki İbrahim Doğan ve 23 yaşındaki Esra Bağmacı çifti, ailesinin onayını alamadıkları için evlenemeyince çözümü CİMER'de aradılar. Yaklaşık bir buçuk yıl boyunca istedikleri kızı alamayan İbrahim Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek şikayet başvurusu yaptı. Bir gün sonra ise yetkililer konuyla ilgilenmeye başladı.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Yetkililerin araya girmesiyle aile, kızlarını vermeye ikna oldu. Genç çift, ailenin onayını aldıktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in eşya destekleriyle dünyaevine girerek mutlu bir yuva kurdular.

Fatma Şahin, genç çifti mutlu yuvalarında ziyaret ederek mutluluklar diledi ve hediyeler takdim etti. Ziyaret sırasında damat İbrahim Doğan, evlilik hikayesini anlatarak, "Yaklaşık 1,5 yıl boyunca istedik ama ailesi izin vermedi. Ben de durumu CİMER'e ilettim. CİMER'e, 'Cumhurbaşkanım, size 18 yaşından beri destek veriyorum. Bu kızı istiyorum ama aile vermiyor. Lütfen bana yardımcı olun' diye yazdım. Ertesi gün kurumlar beni aramaya başladı ve İl Müftülüğü'ne davet edildim. Orada yetkililer, 'Ankara'yı ayağa kaldırmışsın, her yerden bizi arayıp duruyorlar, hadi gidelim kızı isteyelim de sen de rahatla, biz de rahatlayalım' diyerek ayaklandı. Sonrasında aile kızı vermeye razı oldu ve biz de yuvamızı kurduk" dedi.