Nisan ayı enflasyonu açıklandı Nisan ayı enflasyonu açıklandı

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyen asgari ücret görüşmeleri, bugün saat 16.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de gerçekleşecek toplantıyla devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getirerek yeni yıl öncesinde geçerli olacak asgari ücreti belirlemeye çalışacak.

İlk iki toplantıda belirli bir rakam üzerinde anlaşma sağlanamayan komisyon, üçüncü toplantıda kritik bir karara varmaya çalışacak. Asgari ücretin 31 Aralık'a kadar belirlenmesi gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikinci toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, ikinci zammın temmuz ayında yapılmasının gerekmediğini belirterek, "Tüm parametreler iyi gidiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücrette tek bir zam oranının belirleneceği bu yılki görüşmelerde, olası zam senaryoları da masada. Yüzde 35 ile 55 arasında değişen oranlarda zam önerileri bulunuyor. Bu senaryolara göre asgari ücret, net 11 bin 402 TL'den, yüzde 35 zamda 15 bin 392 TL'ye kadar çıkabilir.